Validatie SensoBin Prototype Interactieve Afvalbak

SensoBin Prototype

Werkt het prototype wel? Wat vinden mensen van het SensoBin prototype? Is het kleurtje van de deksel en bak wel mooi? Allemaal vragen waar wij erg benieuwd naar waren.

Ondernemersbeurs HvA

Op de ondernemersbeurs van de HvA Leeuwenburg heeft SensoBin haar stand voorbereidt voor de bezoekers. Daar hebben wij aan de mensen naar hun meningen gevraagd.

De reacties waren veelal positief, mensen waren geïnteresseerd en kritisch. Hier waren wij erg tevreden mee, aangezien we deze feedback weer kunnen gebruiken voor het verder door ontwikkelen van onze interactieve afvalbak.

Test Resultaten

Daarna zijn wij begonnen met het testen van het SensoBin prototype in de kantine van de HvA Leeuwenburg. Voor het middageten hebben wij de prullenbak geplaatst in een testopstelling. Met de volgende resultaten:

– Veel glimlachen op de gezichten
– Handen die tot ver in de prullenbak gestoken werden om een reactie te genereren
– De sensor die aangezien werd als drukknop
– Filmpjes en foto’s werden gemaakt
– Mensen corrigeren elkaar
– Meer dan 80% van de gebruikers scheidde hun afval goed

De test was een groot succes met mooie resultaten waar SensoBin wat mee kan. Het is mooi om te zien dat de meeste gebruikers gelijk de link leggen met Hollebollegijs en dat veel mensen en lach op hun gezicht kregen. Het meest belangrijke resultaat is het dat het SensoBin prototype werkt. Meer dan 80% van de gebruikers scheidde het afval goed. Een duidelijk groot verschil met de nulmeting, waarbij zo’n 35% van de gebruikers het afval goed scheidde.

Geef een reactie