Hogeschool van Amsterdam start pilot met interactieve afvalbakken van SensoBin

Pratende afvalbakken in Hogeschool van Amsterdam

Sinds het begin van het nieuwe jaar 2017 zijn er een aantal pratende afvalbakken geplaatst in de Hogeschool van Amsterdam. De afvalbakken van SensoBin zijn gemaakt van gerecyclede materialen en hebben zichtbaar de afvalstroom verwerkt in de deksels. Een aantal afvalbakken zijn voorzien van een spraakmodule om een positieve ervaring te geven bij het scheiden van afval. Daarnaast zorgt de interactieve module voor een positieve stimulans en een prikkel voor de volgende keer.

Pilot afvalbakken van SensoBin in HvA Leeuwenburg

De HvA wil haar afval scheiden en was opzoek naar een manier om de studenten en het personeel te overtuigen om het afval in de juiste afvalbak te deponeren. Om dit te bereiken heeft SensoBin zes interactieve (pratende) afvalbakken en zes sets niet interactieve afvalbakken geleverd aan de HvA.

Het gebouw Leeuwenburg is uitgekozen om de afvalbakken van SensoBin te testen tijdens een pilot. In het gebouw Leeuwenburg van de HvA wordt veel afval geproduceerd, daarnaast vindt hier de oorsprong van het idee van SensoBin. Beide punten hebben meegewogen bij het bepalen voor de locatie van de pilot.

Resultaat van de SensoBins

Van begin af aan bleken de afvalbakken van SensoBin in de smaak te vallen bij zowel de studenten, als het personeel van de Hogeschool van Amsterdam. Maar nog belangrijker is dat de afvalbakken vanaf dag één een positief resultaat hebben op het scheidingsgedrag van de gebruikers.

De reacties van de gebruikers zijn over het algemeen zeer positief. De keuze voor het gebruikte gerecyclede materiaal trekt veel aandacht. Velen raken de deksels aan om te kijken en vooral te voelen waarvan deze gemaakt zijn. Ook hebben wij verschillende keren gezien dat de mensen wegliepen met een lach op hun gezicht. Daarnaast worden er foto’s en filmpjes gemaakt van de prullenbakken.

SensoBin wil meer prullenbakken plaatsen, omdat ze werken en een positief effect hebben op de gebruikers.

Geef een reactie