Afvalscheiding stimuleren op een leuke manier

De slimme interactieve afvalbak wordt werkelijkheid. SensoBin is bezig met de ontwikkeling van een afvalbak dat afvalscheiding stimuleert op een leuke manier.

“Afvalbak wordt Grondstofbak”

Deze afvalbakken heten in ons bedrijf voortaan grondstofbakken, want ons afval dat wij weggooien heeft nog waarde. Door het afval goed te scheiden, kan het afval verwerkt worden tot een herbruikbare grondstof. Van ons afval kunnen wij dus nieuwe producten maken, mits het afval goed gescheiden en niet te vervuild is. Daarom heten de afvalbakken van SensoBin geen afvalbakken meer, maar grondstofbakken.

Kenmerken van een SensoBin

De afvalbakken zullen worden gemaakt van 100% gerecycled materiaal. Wat deze afvalbakken nog meer bijzonder maakt is het zichtbaar verwerkte afval in de deksels. Zo is in de papieren afvalbak deksel zichtbaar papier snippers verwerkt en is de plastic afvalbak deksel gemaakt van gerecycled plastic snippers. Daarnaast is de afvalbak interactief en zal de gebruiker aanspreken met bijvoorbeeld de zin; “Hee… Jij daar, papier in de blauwe bak!”, waardoor de gebruiker gestimuleerd wordt om het afval in de juiste afvalbak te deponeren.

Afvalscheiding Prototype

Inmiddels hebben wij een prototype in handen met de look, zoals wij deze wensen te zien in het eindproduct. Aan de interactieve module wordt nog hard geprogrammeerd om deze meer functies te geven, zodat de afvalbak slimmer wordt en meer waarde kan bieden aan bijvoorbeeld schoonmakers en planners. Bijvoorbeeld door (via een website/melding) aan te geven dat een afvalbak bijna vol of vol is en geleegd moet worden.

Geef een reactie